ekologiska märken

Vi har samlat de vanligaste varumärkerna och några av våra egna favoriter av ekologiska hudvård och smink märken som finns på den svenska marknaden. Om vad alla olika ekologiska certifieringar som vi skriver om på varje märke kan ni läsa under Ekologiska certifieringar.

 

100% pure

100% Pure Cosmetics

Pionjär från USA som har specialiserat sig med att göra smink och hudvård med pigment från ekologiska frukt och grönsaker tillsammans med de bästa ekologiska råvarorna. 100% Pure erbjuder kompletta hudvårdsserier för alla hudtyper fullspäckade med antioxidanter och näringsämnen och kan användas även av de med akne eller känslig hy med full är som bara naturen kan ge!
Finns att köpa: brallis.se och eleven.se.

 

ACORELLE

Acorelle

Ett franskt märke specialiserade på ekologiska och naturliga hårborttagningsprodukter och hudvård. En pionjär inom området för ekologisk och naturlig hårborttagning som även erbjuder ett brett utbud av grundläggande hudvård och hygienprodukter.
Finns att köpa på: ecco-verde.com och med24.se

 

aeos

Aeos

AEOS är förkortning för Active Tillslaget Organic Skincare. Hudvården är en mix av ekologiska och biodynamiska växtextrakt, essenser och eteriska oljor och blandningar med flytande ädelstenar och kristaller. Erbjuder fulla hudvårdsserier för alla hudtyper och smink. Alla produkter innehåller mellan 74-98% ekologiska ingredienser.
Finns att köpa hos: http://www.softskin.se/tillverkare/AEOS

 

anita-grant
Anita Grant

När Anita drabbades av en kraftfull reaktion från att använda ett s.k ”säkert” syntetisk hårlotion tog hon på sig ett uppdrag att skapa en egna naturliga hår och hudvårdsprodukter. Det började i Anitas kök 2005 men är nu ett välkänt ekologiskt märke i England och går att köpa från England till Australien och Sverige. Företaget drivs fortfarande av Anita Grant och hennes familj och när man väljer hennes produkter vet man att produkterna alltid kommer att vara av den samma höga kvalité varje gång. Alla produkter är handgjorda, förpackade i miljövänligt förpacknings som är av biologiskt nedbrytningsbart material och 100% återvinningsbara.
Finns att köpa på: http://lockbutiken.com/anita-grant/http://www.softskin.se/tillverkare/Anita-Grant-eko-vegan

benecos

Benecos

Grundades 2008 med målet att ge alla möjlighet att köpa ekologiska och naturliga skönhetsprodukter till rimliga priser. Genom att anpassa förpackning av produkter utlämna snygga kartonger  och andra dekorationer så har Benecos lyckats hålla nere priserna. Med modeinriktade produkter och låga priser har blivit en succé världen över och finns att köpa från stora delar av Europa till Nya Zealand och USA.
Finns att köpa på: http://www.puremakeup.se/varumarken/benecoshttp://www.renskonhet.com/index.php?main_page=index&man=Benecos&manufacturers_id=31

 

Bentley Organic

Bentley Organic

Familjen Bentley har i 5 generationer skapat naturliga tvålar utan tvålar utan att kompromissa på innehållet. Nu 5 generationer efter först tvålen kan Bentley organic erbjuda kompletta serier av ekologisk hårvård, hudvård för barn och vuxna. Alla produkter är certifierade med Soil Association.
Finns att köpa: www.bentleyorganic.com

 

co mineralsmink
c/o mineralsmink

Mineralsmink succén från Sverige som fortfarande är privatägd av grundaren Lena Engnell som fortfarande driver skönhetssalongen c/o Lena i Hudiksvall. c/o Mineralsmink finns att köpa på välsorterade skönhetssalonger i Sverige, Norge och Finland som erbjuder naturliga produkter. Alla mineralprodukter är enligt tillverkaren veganvänliga och innehåller inga kemikalier. Innehållsförteckningarna är väldigt korta och tydliga. I produktsortimentet finns även en ekologisk mascara med stort innehåll av ekologiska ingredienser.
Ingen produkt är testad på djur och sminket ska vara veganvänligt men c/o Mineralsmink saknar certifiering för båda två påståenden. Alla produkter är registrerade hos Läkemedelsverket och sminket tillverkas i Sverige. Eftersom det är olagligt med djurtestade sminkprodukter tillverkade i Sverige kan man lita på c/o Mineralsmink även om de saknar certifiering för att inte vara testade på djur. En veganvänlig certifiering skulle vi däremot vilja se före vi kan rekommendera märket som veganvänligt alternativ.
Finns att köpa hos : http://www.careoflena.se/shop/http://www.oikoscosmetics.se/vara-marken/co-mineralsmink/

 

 

crazy rumors

Crazy Rumors

Läppvård som skiljer sig från mängden. Roliga läppbalsam och läppfärger i stort antal dofter och smaker allt från tuggummi till kaffe eller banana splitt. Alla läppbalsam och läppfärger är helt naturliga & veganvänliga med ekologiskt certifierade ingredienser. Dina läppar kommer att kännas mjuka och fantastiska medans du kommer att må bra om vad du har på dina läppar!
Finns att köpa på: http://www.iherb.com/crazy-rumorshttp://www.ecco-verde.com/crazy-rumors,

 

;everyday minerals

Everyday Minerals

Grundades 2006 av Carina Menzies efter att hon började att undersöka vad hennes smink egentligen innehöll. Carina ville använda naturliga och veganvänliga sminkprodukter som inte var testade på djur eller förstörde vår miljö. Idag finns hennes märke Everyday Minerals runt om hela jorden och produkterna är helt naturliga, helt vegan, helt fri mot grymheter och handgjorda i Austin, Texas. I med miljövänliga, återvinningsbara förpackningar för att bevara den vår världs naturliga skönhet.
Finns att köpa på: http://www.brallis.se/sv/varumarken/everyday-minerals.html

 

Eco Cosmetics

Eco Cosmetics

Grundades redan 1993 i Tyskland men inriktade sig först mot den professionella marknaden. 1997 började Eco Cosmetics tillverka tvål och sedan smink till den privata marknaden men så sent som 2004 lanserades Eco Cosmetics den första hudvårdsserien certifierade med EcoCert standarden. 2005 lanserades Eco Cosmetics kanske mest kända produktserie, en komplett serie med naturliga solskyddsprodukter med solskydd baserat på växter och mineraler.
Finns att köpa hos: http://www.apotea.se/eco-cosmeticshttp://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/eco-cosmetics
essential care

Essential Care

Handgjord Ekologisk hudvård från England som grundades 2003 och drivs av en familj. Redan från start var deras mål att göra det renaste hudvård på jorden. Essential Care hudvård utvecklas fortfarande av ena grundaren Margaret och väljer inte att sänka kostnader före att använda fair trade certifierade råvaror. Finns att köpa i utvalda naturliga skönhetsbutiker, apotek och spa i 12st Europeiska länder! Alla produkter är certifierade med Soil Association. Vissa produkter innehåller bivax och är därför inte veganvänliga.
Finns att köpa hos: http://www.apotea.se/essential-care/http://www.vitaminvaruhuset.se/essential-care
green love

Green Love

Lyxig svensk hudvård när den är som bäst – ekologisk & veganvänlig. Green Love drivs av Jenny Jahn som ställer höga krav på produkterna och dess råvaror, förutom att råvarorna ska vara ekologiskt certifierade ska de helst också vara fair trade. Green Love donerar 10% av vinsten till hjälporganisationer för djur, barn & natur.
Finns att köpa på: http://www.greenlove.nu, http://www.softskin.se/tillverkare/Green-Love
i-m naturkosmetik

i+m naturkosmetik

Tyskt skönhetsmärke som är en pionjär inom ekologiska skönhetsprodukter. Erbjuder hudvård för ansikte, kropp, hår, en helt egen parfymfri serie, ekologisk hårvård och hudvård för män. Idag är I+M naturkosmetik samtliga skönhetsprodukter certifierade med BDIH, 100% veganvänliga, 100% kallpressade ekologiska växtoljor, utan konserveringsmedel och stödjer rättvisemärkta projekt.
Finns att köpa: http://www.econatur.se

 

john masters organics

John Masters Organics

John Masters har varit ledande inom lyxig hårvård och har utvecklat sitt hårvårdsmärke i sin salong SOHO. Få skönhetsmärken kan mäta sig med John Masters Organics högt ställda krav som alla produkter innehåller minst 70% ekologiska råvaror. Alla produkter är fria från syntetiska ingredienser, Sodium lauryl sulfate, parabens,DEAs, MEAs och TEAs Fria från djurförsök och i så stor skala som möjligt använda råvaror som är certifierade med fair trade.
Finns att köpa hos: http://swedishbeautyfactory.com/brand.html/john-masters-organics, http://eleven.se/john-masters-organics-b248.html

 

lavera

Lavera

Alla produkter från Lavera Naturkosmetik följer de tuffa riktlinjer som krävs för BDIH-certifiering. Grundades 1987 i Tyskland av Thomas Haase som lider av kronisk neurodermatit som är ett tillstånd av kronisk klåda som leder till skadad hud. När man är drabbad av neurodermatit är det viktigt att tänka på vad som kan orsaka klåda eller göra den värre och Thomas började redan som ung att skapa egen alternativ hudvård för sina besvär.
Lavera har lagt stor vikt vid att inte använda sig av syntetiska ingredienser och använder istället oljor och växtextrakt som till stor del är från ekologiska jordbruk. Alla produkter är dermatologiskt testade av frivilliga personer.

Finns att köpa: http://www.jordklok.se/varumarken/lavera, http://www.softskin.se/tillverkare/Lavera,
Logona

Logona

Ekologisk hudvård av högsta standard med ingredienser från naturliga råvaror såsom vegetabiliska oljor, fetter och vax, örtextrakt, växtextrakt, eteriska oljor och dofter från ekologiska jordbruk. Ett kännetecken för Logona som de är mycket stolta över att från utveckling till producering sker i Tyskland på Logona´s fabrik. Alla av Logona´s produkter är certifierade BDIH och de nyare produkterna är även certifierade med NaTrue.
Finns att köpa hos: http://www.jordklok.se/varumarken/logonahttp://www.softskin.se/tillverkare/Logona

 

lotus pure organics

Lotus Pure Organics

Lotus Cosmetics är ett amerikans hudvårdsmärke som var den första att erbjuda ett komplett sortiment av USDA Certified ekologisk hudvård och 100% rent biologiskt-mineralsmink. Lotus Pure Organics produkter innehåller endast ekologiska ingredienser som uppfyller de tuffa kriterierna som krävs för USDA certifiering. Alla produkter är fria från syntetiska konserveringsmedel, petrokemikalier, parabener, doftämnen eller FD&C färgämnen. Inga produkter har någonsin testats på djur. Många tillverkare gör anspråk på att vara ekologiska, men om de är från Lotus Cosmetics kan du vara säker på att de är ett ekologiskt skönhetsmärke.

Finns att köpa hos: http://www.oikoscosmetics.se/vara-marken/lotus/http://www.ecobeautyshop.se/store/category/lotus-pure-organics-180567
Naked Lips

Naked Lips

Naked Lips påminner väldigt mycket om Crazy Rumors. Ekologiska läppbalsam i 15+ härliga smaker i fem olika serier av granatäpple, kokos, naturell, pepparmint och havtorn. Alla förpackningar är återvinningsbara, ingredienserna är noga utvalda att vara ekologiska och rena med vårdande egenskaper. Alla läppbalsam är certifierade med USDA.
Naked Lips finns att köpa hos: http://www.ecoliving.se/http://www.nakedlips.se/

Nvey Eco

NVEY ECO

Ett australienskt sminkmärke som startades 2005 med mål att nå ut till den professionella marknaden för användning av rent och naturligt smink. Nvey eco höga kvalité på sminkprodukterna har blivit känd över hela världen utan kemiska ingredienser som parabener, petrokemiska eller syntetiska doftämnen eller nanopartiklar. Alla produkter tillverkas med naturliga och ekologiska produkter enligt riktlinjer för NATURE.org certifiering. Inga produkter är testade på djur.

Nvey eco finns att köpa hos:
http://www.softskin.se/tillverkare/NVEY-ECO

http://turkos.se/category/produkterwebshop/nveyeco/

 

Organic Essence

Organic Essence

Organic Essence är branschledande i ekologiskt tänk från produkt till förpackning. Alla ekologiska ingredienser är 3:e parts kontrollerade för att säkerställa att de högt ställda kraven följs. Egenutvecklade produktförpackningar av fibrer i tubform i stället för plast och burk för att minska användningen av plastförpackningar. Stor andel av produkterna är veganvänliga. Erbjuder inte smink i sitt utbud av ekologiska produkter

Organic Essence finns att köpa hos:
http://www.jordklok.se/varumarken/organic-essence

 

Radico

Radico

Ekologisk hårfärger av henna och örter som är certifierade med USDA och EcoCert. Tillskillnad från vanliga kemiska hårfärgningar så lägger sig Radico´s ekologiska hårfärgerna runt hårstråna utan att tränga sig in vilket gör att håret förblir friskt, starkt och glansigt i stället för skadat.
Fnns att köpa hos: http://www.jordklok.se/harvard/harfarg/100-ekologisk-harfarg-100-g-radicohttp://eleven.se/radico-colour-me-organic-hair-colour-26886.html

sante naturkosmetik
SANTE Naturkosmetik

Alla Sante Naturkosmetik produkter är certifierade med BDIH, Natrue och PETA vilket garanterar att produkterna håller hög kvalitet,  fria från skadliga kemikalier, innehåller stordel naturliga och ekologiska ingredienser och att inga djur far illa. Förutom noggranna val av ingredienser är deras tillverkningsprocess mycket försiktig med miljön samt återvinningsbara förpackningar.
Finns att köpa på: http://www.bodystore.com/3/sv/varumarken/sant-naturkosmetik, http://www.jordklok.se/varumarken/sante-naturkosmetik

 

 

 

 

Scotch Naturals

Scotch Naturals

 

Senses by Nature
Senses by Nature

Suki SkinCare

Suki Skin Care

 

Weleda
Weleda

 

 

zoya goes pretty
Zoya goes pretty